Na co se zaměřit při výběru ozdobných obálek?

Úvod

Dekorativní obálky jsou obálky vyrobené z papíru vyšší gramáže a vylepšené různými technikami, jako je ražba, fólie, třpytky nebo lakování. Mohou mít různé tvary a velikosti a mohou být zdobeny různými vzory a motivy. Dekorativní obálky se skvěle hodí k mnoha příležitostem, jako jsou svatby, křtiny, narozeniny, svátky, ale i k balení dárků nebo obchodní korespondence.

Použití ozdobných obálek

Použití kapacitních obálek je velmi široké. Nejčastěji se používají na:

  • Oslavy: Dekorativní obálky jsou ideální pro pozvánky na svatby, křtiny, narozeniny, svaté přijímání a další oslavy.
  • Obchodní korespondence: Dekorativní obálky lze použít i pro obchodní korespondenci, aby působila formálněji a elegantněji.
  • Dárky: Dekorativní obálky jsou skvělým způsobem, jak zabalit dárek, aby byl výjimečnější.

Druhy papíru pro ozdobné obálky

Hmotnost papíru

Gramáž papíru je jeho hmotnost na metr čtvereční. Čím vyšší je gramáž, tím je papír silnější a odolnější. Dekorační obálky se nejčastěji vyrábějí z papíru o gramáži 100 až 300 g/m². Papír s gramáží 100-120 g/m² je dostatečně silný pro každodenní použití, zatímco papír s gramáží vyšší než 200 g/m² je robustnější a vhodný pro náročnější aplikace.

Textura papíru

Textura papíru je jeho povrch, který může být hladký, matný, lesklý, perleťový nebo reliéfní. Hladký papír je ideální pro tisk, zatímco papír s texturou může obálkám dodat originálnější vzhled.

Typy papíru

K dispozici je mnoho druhů papíru pro obálky, včetně:

  • Ofsetový papír
  • Křídový papír
  • Ekologický papír
  • Dekorační papír

Barva papíru

Dekorativní obálky jsou k dispozici v široké škále barev, od klasické bílé a ecru až po živější a originálnější barvy, jako je fialová, zelená nebo zlatá. Výběr barvy je třeba přizpůsobit příležitosti a charakteru zásilky.

Ekologický papír

Zelený papír je mezi lidmi, kteří dbají na životní prostředí, stále oblíbenější volbou. Jedná se o papír vyrobený z recyklovaného papíru nebo recyklovaných dřevěných vláken. Obálky vyrobené z recyklovaného papíru jsou plně biologicky odbouratelné a nepoškozují životní prostředí.

Úprava pro tisk

Pokud plánujete tisknout na obálky, je důležité zvolit papír, který je k tomu vhodný. Některé druhy papíru, například křídový papír, mohou špatně reagovat na barvu tiskárny a rozmazávat se. Před nákupem obálek se vyplatí zkontrolovat, zda je daný typ papíru vhodný pro tisk. 

Další prvky ozdobných obálek

Kromě papíru mohou mít zdobné obálky také další prvky, které ovlivňují jejich vzhled a funkčnost.

Tvar a velikost

Dekorativní obálky jsou k dispozici v různých tvarech a velikostech. Nejoblíbenější jsou obálky obdélníkové, ale najdete i obálky čtvercové, kulaté a v dalších tvarech. Výběr tvaru a velikosti obálky je třeba přizpůsobit zásilce.

Dokončovací práce

Dekorativní obálky mohou mít různé povrchové úpravy, například lakované, reliéfní, foliované. Povrchová úprava dodává obálkám elegantnější vzhled a může zdůraznit jejich charakter.

Doplňky

K zdobným obálkám lze zakoupit také další prvky, jako jsou podšívky, stuhy, štítky nebo pečetě. Tyto doplňky mohou obálkám dodat osobnější ráz a zdůraznit jedinečnost dané příležitosti. 

Jak vybrat ozdobné obálky, které se hodí k dané příležitosti?

Výběr správných obálek dekorativních obálek pro danou příležitost závisí na mnoha faktorech, jako je charakter oslavy, adresát zásilky a rozpočet. Zde je několik tipů, které vám pomohou vybrat ideální obálky:

Oslavy

  • Pro svatby a křtiny se nejlépe hodí obálky s elegantním designem, vyrobené z papíru vysoké gramáže, v tlumených barvách, jako je bílá, krémová nebo ecru.
  • Pro narozeniny a jiné speciální události můžete zvolit obálky s ležérnějším charakterem, v živých barvách nebo se zajímavými vzory.
  • Na svátky si můžete vybrat obálky se svátečními motivy, jako jsou sněhuláci, sobi nebo vánoční stromky.

Obchodní korespondence

  • Pro obchodní korespondenci jsou nejvhodnější obálky s jednoduchým a elegantním designem, vyrobené z těžkého papíru a v tlumených barvách, jako je bílá nebo krémová.
  • Vyhněte se obálkám s příliš křiklavými barvami nebo vzory, které mohou působit nevkusně.

Dárky

  • Dekorativní obálky jsou skvělým způsobem, jak zabalit dárek, aby byl výjimečnější.
  • Můžete si vybrat obálku vhodnou pro danou příležitost, například narozeniny, Vánoce nebo zvláštní příležitost.Podle toho, jakou příležitost si vyberete, si můžete vybrat obálku.
  • Můžete také zvolit obálku s motivem dárku, např. pokud někomu darujete knihu, můžete zvolit obálku s literárním motivem.

Kde koupit ozdobné obálky?

Ozdobné obálky lze zakoupit na mnoha místech:

Internetové obchody

Mnoho internetových obchodů nabízí široký výběr zdobných obálek v různých designech, barvách a velikostech. Internetové obchody usnadňují porovnání cen a výběr obálek, které nejlépe vyhovují našim potřebám.

Stacionární obchody

Dekorační obálky lze zakoupit také v mnoha papírnictvích, například v papírnictvích, knihkupectvích a obchodech s uměleckými potřebami. V papírnictvích si můžete obálky osobně prohlédnout a vybrat si ty, které se vám nejvíce líbí.

Velkoobchodníci

Pokud potřebujete velké množství kašírovaných obálek, můžete je zakoupit ve velkoobchodě. Velkoobchody obvykle nabízejí nižší ceny než maloobchody. 

Často kladené otázky

1. Jaké jsou nejběžnější typy ozdobných obálek?

Nejoblíbenějšími typy obálek z ozdobného papíru jsou obálky z ofsetového, křídového, ekologického a ozdobného papíru.

2. V jakých velikostech jsou k dispozici ozdobné obálky?

Dekorativní obálky jsou k dispozici v různých velikostech, od malých obálek na vstupenky až po velké obálky na dokumenty. Nejoblíbenějšími velikostmi jsou C6, DL a C5.Nejoblíbenějšími velikostmi jsou C6, DL a C5.

3. Kde lze zakoupit personalizované ozdobné obálky?

Personalizované zdobné obálky lze zakoupit v mnoha internetových a papírenských obchodech. Mohou být potištěny logem vaší společnosti, jménem adresáta nebo jakýmkoli jiným vzorem.Pouze na obálku můžete umístit logo vaší společnosti, jméno adresáta nebo jakýkoli jiný vzor.

4. Jak se staráte o ozdobné obálky?

Dekorativní obálky by měly být skladovány na suchém a tmavém místě. Vyhněte se kontaktu s vodou a slunečním světlem.

5. lze recyklovat ozdobné obálky?

Ano, zdobné obálky z papíru lze recyklovat. Ověřte si však, zda je daný typ papíru vhodný k recyklaci.

Souhrn

Výběr správných zdobných obálek může být vzhledem k široké škále vzorů, barev a materiálů poměrně náročný. Budete-li mít na paměti tipy uvedené v tomto článku, budete moci vybrat dokonalé zdobné obálky pro každou příležitost. 

Comments (0)

No comments at this moment
Produkt přidán na seznam přání
Product added to compare.